Maldaeni.

Pamantul nu e singur pe orbita din jurul Soarelui. Cine e partenerul nostru!

Pamantul nu e singur pe orbita din jurul Soarelui. Cine e partenerul nostru!
sursa:NASA.goc

Oamenii de stiinta au descoperit ca planeta noastra nu este singura pe lungul drum de un an in jurul Soarelui. Un asteroid de dimensiuni reduse se deplaseaza in fata Pamantului pe orbita acestuia in jurul Soarelui.

Astronomii care studiaza observatiile luate de catre telescopul WISE au descoperit primul "troian" care orbiteaza in jurul Soarelui, impreuna cu Pamantul, potrivit NASA.

Troienii sunt asteroizii pozitionati pe orbita unei planete intr-unul dintre punctele de echilibru stabile, denumite puncte Lagrange. Ei insotesc planeta in rotatia ei in jurul Soarelui, precedand-o sau urmand-o, dintr-un unghi bine definit.

Datorita faptului ca asteroizii sunt intotdeauna in fata sau in urma planetei nu exista posibilitatea de a se ciocni de ea. In sistemul nostru solar, asteroizi troieni impartasesc aceeasi orbita cu Neptun, Marte si Jupiter. De asemenea, doi dintre satelitii lui Saturn isi impart orbitele cu troieni.

Oamenii de stiinta au presupus ca Pamantul ar trebui sa aiba si el asteroizi troieni, insa acestia au fost greu de gasit, deoarece sunt de dimensiuni mici si apar mult prea aproape de Soare, din punctul de vedere al planetei noastre, si sunt "mascati" de lumina astrului.

Asteroidul TK7 2010 a fost confirmat ca un troian al Pamantului dupa observatiile telescopului din Mauna Kea, Hawaii.

Troianul planetei noastre are aproximativ 300 de metri in diametru si o orbita neobisnuita, acesta trasand o miscare complexa deasupra si sub planul orbitei Pamantului, in jurul punctului Lagrange.

Obiectul se afla la o distanta de aproximativ 80 de milioane de kilometri de Pamant si nu se va apropia la mai mult de 24 de milioane de kilometri, cel putin in urmatoarea suta de ani.

Orbita lui "este stabila pentru cel putin 10.000 de ani", afirma Martin Connors de la Universitatea Athabasca din Canada si ceilalti astronomi care au confirmat descoperirea.

Descoperirea asteroidului TK7 2010 a fost usurata de faptul ca acesta are "o orbita neobisnuita care il indeparteaza mai mult de Soare decat in cazul majoritatii troienilor", a explicat Connors.

Alte stiri

adauga si tu
Pagina in care spui si gasesti totul despre MaldaeniPagina in care spui si gasesti totul despre Maldaeni

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

Steaua Maldaeni abordeaza startul returului Categoriei Onoare de pe pozitia a nouaSteaua Maldaeni abordeaza startul returului Categoriei Onoare de pe pozitia a noua

Echipa locala de fotbal, Steaua Maldaeni, abordeaza prima etapa a returului Categoriei Onoare,... citeste mai mult

Pamantul nu e singur pe orbita din jurul Soarelui. Cine e partenerul nostru!Pamantul nu e singur pe orbita din jurul Soarelui. Cine e partenerul nostru!

Oamenii de stiinta au descoperit ca planeta noastra nu este singura pe lungul drum de un an in... citeste mai mult

Totul in Maldaeni !Totul in Maldaeni !

De azi 6 Iulie 2011 Comuna Maldaeni are un Reporter ce va va informa despre noutatile ce se... citeste mai mult

toate stirile
MaldaeniIntra acum!

Poze din Maldaeni

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.